Langer zon en meer wind

Texel

Iedere Texelaar weet het, op Texel (de bewoners van Texel spreken het uit als 'tessel') schijnt de zon langer, regent het minder en waait het meer dan in de rest van Nederland. Texel is slechts enkele minuten met de boot vanaf Den Helder verwijderd, maar toch waan je je op Texel helemaal weg. Het eiland is 25 kilometer lang en 12 kilometer breed, heeft 27 kilometer zandstrand, 135 kilometer fietspaden en meer schapen (16.000) dan inwoners (13.700).

Texel is met 170 km2 (zo'n beetje 2 keer de oppervlakte van de stad Groningen) het grootste Nederlandse waddeneiland. Het is aan de onderkant met een regelmatige veerdienst verbonden met het vasteland en aan de bovenkant met Vlieland. 

Voor vakantiegangers is Texel een ideale locatie. Zowel voor dagrecreatie als voor een langer verblijf is er voor elk wat wils. Ongerepte natuur, brede zandstranden, duinen, tropische zwembaden, kampeerplekken, luxe vakantieparken, kitesurfen, strandpaviljoens, een zelfpluktuin, fietspaden, terrasjes en winkelmogelijkheden: Texel heeft het allemaal. Een uitstekend startpunt hiervoor is vakantiepark De Krim.

Meer informatie:

Copyright © 2015-2016 Tesselhoes