Praktische informatie voor je verblijf in het Tesselhoes

Voorbereiding voordat je vertrekt

Je bereikt het eiland Texel met de bus, de trein of met de auto. In dit laatste geval navigeer je naar Teso, Havenplein 3, Den Helder. Er is een goede aansluiting met het OV, maak gebruik van 9292.nl om je reis te plannen, of kijk op de Teso Route en adres pagina voor meer informatie.

Reserveren van de bootovertocht

De overtocht naar Texel boek je het beste online op de website van Teso. Dit scheelt (een forse) wachttijd bij het kopen van een ticket aan de kassa. Een auto met fietsendrager is korter dan 6,5 meter. Je kunt bij het bestellen van je kaartje het nummer van je kentekenplaat doorgeven: de slagboom bij de boot opent dan automatisch als je komt aanrijden. Houd rechts aan als je komt aanrijden: de rechtse slagbomen zijn bedoeld voor van tevoren gekochte overtochten.

Wat er in het huis is en wat je zelf moet meebrengen

De 6 éénpersoonsbedden in het Tesselhoes zijn opgemaakt als je aankomt1. De bedden in de slaapkamer op de begane grond zijn gekoppeld tot een tweepersoonsbed; de bedden in de slaapkamers op de eerste verdieping kunnen naar wens naast elkaar worden geschoven.

Per persoon heb je hiernaast je normale toiletspullen nodig, plus handdoeken en een douchematje. Er zijn twee douches-met-toilet: eentje bij de voordeur en eentje gekoppeld aan de slaapkamer op de begane grond.

Handig om verder mee te nemen:

 • Rol vuilniszakken
 • Nespresso koffie cups (Lungo bijvoorbeeld)
 • Handdoek, theedoek en vaatdoekje voor gebruik in de keuken
 • Ontbijtspullen zoals broodboter en beleg

Vergeet je zwemspullen niet, als je van plan bent om in het zwembad van De Krim te gaan zwemmen. De toegangskaartjes voor het gebruik van het zwembad ontvang je van De Krim.

Schoonmaakspullen, wasmiddel, specerijen en andere kleine dingen vind je in het huis tot je beschikking. Maak er gerust gebruik van.

Aankomst op vakantiepark De Krim

Het Tesselhoes is gelegen op vakantiepark De Krim aan de Roggeslootweg en heeft nummer 79. Je kunt de sleutel van het Tesselhoes vanaf 15.00 uur op de dag van aankomst afhalen bij de receptie van De Krim. Je dient deze sleutel voor 10.00 uur op de vertrekdag weer bij de receptie in te leveren.

Op het gehele park is gratis Wifi, dat met een glasvezelverbinding vanaf het vasteland wordt betrokken. Je kunt je apparaat verbinden met Wifi-netwerken die beginnen met ‘Krim’, zoals ‘Krim079’. Er is geen wachtwoord nodig.

In de keuken vind je de basisuitrusting van iedere keuken, inclusief specerijen, zout en suiker. Maak er gerust gebruik van. Aanvullen mag, maar voel je niet bezwaard als er iets op is bij je vertrek.

Het Tesselhoes is rookvrij (inclusief ‘vapen’) en huisdiervrij. Dat betekent dat je in het Tesselhoes niet mag roken, niet mag ‘vapen’ en dat je geen huisdieren mag meebrengen. Je mag daarnaast niet in het huis frituren.

Laden en fietsen

Indien je komt met een elektrische auto dan kun je deze op verschillende plaatsen op het eiland opladen, maar het eenvoudigste is toch wel gebruik te maken van de laadpalen op de parkeerplaats van De Krim bij de Evenementenhal. In de avond van wisseldagen is het daar vrij druk, maar op alle andere dagen kun je gemakkelijk overdag of ’s avonds je auto opladen. Houd er rekening mee dat het elektriciteitsnet van het park zelf niet toereikend is voor zelfs maar lage laadstromen en dat je dus niet bij het huisje kunt ‘bijladen’, ook niet via een wandcontactdoos.

Je kunt op verschillende plaatsen op het eiland (elektrische) fietsen en scooters huren. In het schuurtje van het huis staat een fiets die je altijd kunt gebruiken en voor extra fietsen (die je per dag kunt huren) kun je het gemakkelijkst terecht op de parkverhuurwebsite.

Koken en boodschappen doen

In de keuken vind je een vaatwasser, combimagnetron, bakoven, gasfornuis, Nespresso koffiemachine en broodrooster. In de keukenkasten vind je pannen en andere keukenbenodigdheden, zoals kruiden, zout, keukendoekjes en schoonmaakmiddelen. Bestek is in de woonkamer in de kast onder de televisie te vinden; glaswerk en borden vind je in de woonkamer in de hoekkast.

Kleine boodschappen kun je in de parkwinkel van De Krim betrekken. Wil je dichtbij winkelen dan kunt je bij de Plus in De Cocksdorp terecht. In de Cocksdorp vind je ook een snackbar. In De Koog vind je een Jumbo en Lidl, in Den Burg een Albert Heijn en een Jumbo. De Spar in Den Hoorn is een aanrader.

Gebruik en bediening van de aanwezige apparatuur en andere voorzieningen

Woonkamer

Aan de muur bij de keuken is een thermostaat bevestigd. Deze geeft de huidige temperatuur aan en schakelt automatisch tussen een dagprogramma (19 graden) en een nachtprogramma (15 graden). Je kunt de temperatuur tijdelijk verhogen of verlagen door rechts (omhoog) of links (omlaag) op de voorkant van de behuizing te drukken. Bij iedere klik verander je de ingestelde temperatuur met een halve graad. Houd er rekening mee dat bij het gebruik van gasfornuis of kookplaat de temperatuur tijdelijk iets te hoog kan worden aangewezen. Na een uurtje herstelt zich dat.

De open haard is voorzien van een handmatig te bedienen schoorsteenklep. De bediening hiervan gaat met een ijzeren handgreep aan de rechterkant in de schoorsteen. Deze kan in verschillende standen geplaatst worden: gesloten is in de laagste stand (de bedieningsring is dan juist zichtbaar), open is in de hoogste stand waarbij de handgreep ongeveer 20 centimeter omhoog wordt geduwd en vastgeklemd.

De televisie in de woonkamer is voorzien van Netflix en YouTube. Ook kun je gebruik maken van de aanwezige blu-ray speler. Je kunt de televisie aan de beugel verplaatsen door de televisie met twee handen links en rechts van de televisie voorzichtig naar je toe te trekken. Netflix is voorzien van een Tesselhoes account dat je onbeperkt kunt gebruiken. In de kast onder de televisie bevinden zich diverse speelfilms op het blu-ray formaat.

In de boekenkast vind je een keur aan Texel-gerelateerde literatuur, van kinderboeken tot aan historische werken. Ook vind je hier wandel- en fietskaarten. We hopen dat je iets van je gading vindt.

Badkamers

In de badkamer bij de ingang staat een wasmachine. In de berging vind je een wasrek die buiten of in de berging kan worden opgesteld. In de badkamer bij de slaapkamer beneden hangt een kleiner wasrek.

Beide badkamers zijn voorzien van mechanische ventilatie. Indien de centrale afzuiging is ingesteld op ‘automatisch’ ([A]) zal deze bij gebruik van douche of bad op een hogere stand gaan afzuigen. Nadat de luchtvochtigheid weer op een normaal niveau is gekomen dan wordt automatisch de normale stand weer ingesteld.

Keuken

De vaatwasser werkt met zogenaamde ‘all in one’ vaatwastabletten. Je kunt gebruik maken van de voorraad vaatwastabletten in het huisje. De koffiemachine is van het type Nespresso en werkt op de Nespresso capsules. Ook hiervan staat voorraad die je kunt gebruiken. Extra capsules zijn verkrijgbaar bij de Spar op het park en in alle andere supermarkten op het eiland. Het type voor de grote koffiebekers is ‘Lungo’: je kiest hiervoor de afbeelding van de grote mok (rechterknop) op de koffiemachine. De koffiemachine werkt alleen als de watercontainer voldoende water bevat: vul deze dan ook voor ieder gebruik tot het maximum niveau.

Mocht de koffiemachine een keer zonder water in de container worden gebruikt dan werkt deze niet meer goed omdat er lucht in de leiding zit. Verwijder dan de koffiecapsule, vul de container met water, sluit de capsulehouder en druk net zo vaak op de rechterknop van de koffiemachine tot deze weer voldoende water heeft aangezogen. Meestal is zo’n 5 tot 10 keer voldoende. Zie ook de handleiding voor meer tips.

De keuken is voorzien van mechanische ventilatie. Rechts naast het gasfornuis is het bedieningspaneel van de centrale afzuiging bevestigd. Deze heeft vier standen: laag en hoog, automatisch en timer. De laagstand is bedoeld voor ’s nachts en is het stilst. Overdag is de stand [A]utomatisch aanbevolen. Deze stand zorgt ervoor dat de afzuiging automatisch wordt afgestemd op de luchtvochtigheid.

Gebruik bij het koken de afzuigkap. Deze filtert de kookluchtjes middels een slim koolstof-filteersysteem. De overgebleven luchtvochtigheid wordt automatisch door de mechanische ventilatie afgevoerd.

Handleidingen van de apparatuur

Gebruik van de in de schuur opgeslagen voorzieningen voor tuin en terras

De schuur opent met dezelfde sleutel als het huis. In de schuur vind je twee ligstoelen, stoelkussens voor de lig- en terrasstoelen, de parasolvoet en een grote buitenparasol. We verzoeken je de stoelkussens en parasol tegen regen te beschermen en ’s avonds in de schuur op te bergen.

In de schuur staan tevens een droogrek en een droogmolen. In het gras op de hoek van het huis bij het badkamerraampje vind je een montagegat voor de droogmolen, afgedekt met een rood afdekplaatje. Hierin kan de droogmolen stevig worden verankerd zodat deze niet kan omvallen.

Gereedmaken bij vertrek

Na je vertrek vindt er een eindschoonmaak plaats. Hierbij wordt ook het eventueel gebruikte keukenlinnen opgehaald. Je dient echter zelf het huis in nette staat te brengen, alvorens kan worden schoongemaakt. Dit betekent het volgende:

 • Maak de koelkast leeg en schoon en zet deze uit
 • Maak de vaatwasser leeg (ook het filter) en plaats de schone vaat terug in de kasten
 • Maak de open haard (indien gebruikt) schoon en stofvrij. Sluit de klep van de schoorsteen
 • Maak het aanrecht en alle gebruikte apparatuur schoon (let ook op het capsulereservoir van de koffiemachine)
 • Verwijder de vuilniszak en breng deze naar de afvalcontainer
 • Neem de bedden af (de molton matras- en kussenbeschermers kunnen blijven zitten) en leg het beddengoed bij de ingang
 • Gebruikte hand- en theedoeken mag je bij de ingang neerleggen
 • Doe alle verlichting, televisies, radio en blu-ray speler uit
 • Berg de voorzieningen uit de schuur op (ligstoelen, stoelkussens en dergelijke). De terrasstoelen kunnen buiten blijven staan
 • Sluit alle ramen. De binnendeuren kunnen open blijven. Sluit de woning en schuur af
 • Lever de sleutel bij de receptie in

Mocht er tijdens je verblijf iets stukgegaan zijn, neem dan even contact met ons op zodat we het kunnen herstellen of vervangen. Carolien 06-24497731 of Rudi 06-53580030.

Wij hopen dat je een fijn verblijf in het Tesselhoes hebt gehad en dat je in de toekomst nogmaals voor een verblijf in het Tesselhoes kiest!

 1. In het verleden was er de optie om zelf beddengoed mee te brengen. Die optie is komen te vervallen en bedden zijn altijd opgemaakt als je aankomt en worden na je vertrek schoongemaakt en voorzien van nieuw bedlinnen. ↩︎